Unngå å forurense neste gang du spyler båten din

Unngå å forurense neste gang du spyler båten din

Mange båteiere ville nok bli overrasket over hva bunnstoffet på båtene deres faktisk inneholder, og hvilket skadepotensiale dette har på naturen og lokalmiljøet. Når man spyler båtskroget så vil alt dette renne rett ut sjøen sammen med spylevannet - med mindre man behandler det først.

Heldigvis har flere båtforeninger har denne sesongen satt lokalmiljø i fokus og fått installert et renseanlegg for å forhindre denne forurensningen.

posefilter
Et brukt posefilter fra et av våre renseanlegg.

En viktig del av renseprosessen er posefilteret. Dette er et grovere filter som er laget for å fjerne alt fra mikroplast til større partikler.

Ved service av renseanlegg blir vi ofte overrasket over hva som faktisk blir fanget opp av posefilteret.


Et brukt posefilter sett ovenfra.

Vi har kommet over forurenset masse så tjukk som maling ligge igjen i både tankene og filterne. Dette ville med god sannsynlighet blitt forvandlet til mikroplast ute i havet om det ikke hadde blitt fanget opp, for ikke å snakke om hvilke andre miljøgifter denne massen kan inneholde.

Tjukk masse fra posefilter
Forurenset masse fanget opp av et posefilter.

Det er uvurderlig for både lokalmiljøet og havet at slik forurensning blir stoppet før det blir sluppet ut i sjøen. Vi er veldig glade for alle båtforeninger, marinaer og andre organisasjoner langs med sjøen som har tatt skrittet og fått installert et renseanlegg som fungerer.

Vannprøver - før (t.v.) og etter renseprosessen
Vannprøver - før (t.v.) og etter renseprosessen.

Robust Vann hjelper alle som trenger det med å få satt opp renseanlegg for å rense spylevann fra båtvask. Ta gjerne kontakt for spørsmål og løsninger til din båtforening, marina eller bedrift.
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kontakt oss